Săraci sau leneși?


Hai pe bune. Toată lumea zice că azi e greu să te descurci. Este adevărat. Dar nici faptul că stai acasă și te plângi nu rezolvă nimic. Eu cred că de fapt este o tendință a noastră, a oamenilor, de a fi comozi și leneși și totodată o tendință spre pesimism. În general, liderii sunt persoane optimiste, cu multă energie și dinamism, care nu se dau bătuți la primul nu și care au o mare încredere în capacitățile lor de a reuși. Și până la urmă reușesc.

trandavind pe canapea

Să vă zic de ce cred asta. Acum câțiva zeci de ani, noi nu am prins, îmi povesteau ai mei cum că părinții lor (deci bunicii și/sau străbunicii noștri) au trecut prin vremuri de sărăcie cumplită. De exemplu, imediat după război, era foarte greu să găsești de mâncare sau să faci rost de bani, și ei lucrau uneori zi-lumină pentru o pâine de secară pe zi!! Evident că pe vremea aceea nu că nu se punea problema dar nici nu existau calculatoare sau telefoane (și mă refer la cele fixe, nu la celulare), necum să și le permită cineva. Radioul era un lux iar lumina din casă provenea de cele mai multe ori de la felinare sau lămpi. Iar noi, care stăm cu fundul pe scaun toată ziua la birou și acasă vedem filme 3D sau trase de pe BluRay pe ditamai plasmele, și care ne permitem să consumăm cam ce dulciuri ne trece prin cap, sau extravaganțe culinare, cel puțin eu unul îmi permit :), ne plângem că o ducem rău.

muncă grea

Păi rău o duceau cei care trăiau în lagăre. Rău o duc cei care trăiesc în țările lumii a treia, din care totuși România nu face parte. Dar da, uneori viața e dificilă, facturile sunt scumpe și trebuie plătite, cu asta sunt de acord. Însă nu poți spune că la posibilitățile pe care le ai astăzi nu reușești să câștigi un bănuț care cel puțin să nu te facă să tremuri la gândul că ce pui mâine pe masă. Eu zic că de vină e lenea, dar ea poate fi și intelectuală. De ce? Păi azi există internet, care îți permite dacă ești inteligent să îți suplimentezi veniturile. Acuma nu mă întrebați cum. Există atâtea gadgeturi și piese de tehnologie încât dacă  vă deschideți de exemplu un service apple, nu cred că o să reușiți să faceți față volumului de muncă (am un prieten care repară mobile și are clienți de nu-i poate număra). Sau ceva service de PC-uri, sunt o grămadă de oameni care își virusează laptopurile dar nu știu instala un Windows sau poate v-a plăcut și fizica în liceu, uneori se arde un condensator pe placa de bază iar omul cumpără placă nouă, sau calculator nou. Nu există să nu ai ce face, să-ți meargă mintea și găsești idei, citeam cu ceva ani în urmă de un tip care plimba prin parcuri câinii unora cu bani.

idei noi

Cam toate activitățile de mai sus sunt din zona prestări servicii, și aici cred că există loc pentru oricine. Deoarece de sucuri sau diverse produse nu avem nevoie (iar reclamele care ne inoculează aceste nevoi își pierd tot mai mult puterea de sugestie asupra noastră) în schimb de diverse servicii avem și vom avea întotdeauna nevoie. Ia uitați-vă la FanCurier, și întrebați de curiozitate pe agentul care vă aduce pachetul cum le merge. Prestează servicii și încă într-un domeniu foarte bun, că acum se cumpără tot mai mult de pe net.

Deci baftă, zic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s