Toamna se numără excursioniștii


Chiar dacă deja a venit toamna, asta nu înseamnă că nu mai putem ieși undeva în weekend sau în timpul unei săptămâni de concediu. Desigur, au căzut stațiunile de la mare, plaja și litoralul. Rămâne însă muntele și alte locuri: dacă aveți bani, o excursie în străinătate e oricând binevenită. În lipsa banilor, puteți alege ceva mai „mioritic”. Spre exemplu Crucea Caraiman poate fi un punct de atracție turistic și o zonă interesantă de vizitat. În fond, o vedem de atâtea ori când mergem cu trenul în (sau din) capitală dar câți dintre noi am văzut-o de aproape?

Crucea Caraiman

Fără doar și poate, se pune problema unde te cazezi în zonă și care sunt condițiile. Există cel puțin 4 hoteluri relativ apropiate: hotelul Silva, hotelul Peștera, hotelul Mary și hotelul Alexandros, toate situate în Bușteni. Detalii despre aceste hoteluri, ca și despre cruce, puteți citi spre exemplu aici, de unde am preluat și imaginea de mai sus.

Crucea Caraiman, intitulată de fapt Crucea Eroilor Neamului, a fost ridicată între anii 1926 – 1928, la aproape 2300 metri înălțime (în masivul Caraiman), în cinstea eroilor români răpuși în primul război mondial. Ea este unică în Europa atât prin modul de amplasare cât și prin dimensiunile ei: 28 de metri înălțime și peste 14 metri lăține (fiecare braț al crucii are 7 metri). Distanța dintre Bușteni și cruce se poate parcurge în 12 minute cu telecabina sau puteți opta pentru un traseu pe jos.

Bineînțeles, acesta este numai unul din posibilele obiective turistice care vă așteaptă să le vizitați în această toamnă. Chiar dacă el are o mare încărcătură patriotică și o reală valoare culturală, puteți evident să optați pentru ceva cu rezonanțe diferite, cum ar fi chiar Sfinxul sau Babele. Acolo unde, în liniștea munților, dispar orice dileme morale iar zgomotul trepidant al orașelor este acoperit de o tăcere imaculată. Dar unde anume alegeți să mergeți, asta ține numai de voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s