EasyEngine folosit la serviciile de găzduire WordPress din România


Cum WordPress-ul este atât de popular, niște indieni au dezvoltat o platformă specială pentru optimizarea unui blog wordpress pe Nginx. Pentru cei care nu se pricep la tehnologie și internet, acesta face ca blogurile wordpress să ruleze mai bine, să fie mai eficiente, să folosească cache-ul la nivel de server (și nu la nivel de blog) etc. Într-un fel, este ca o husă de telefon, care protejează telefonul, cu diferența că în cazul nostru îl face și să fie mai deștept, să meargă mai bine și mai repede. Iar acum există cel puțin o firmă de găzduire wordpress la noi în țară, respectiv Gazduire Enterprise, care folosește această tehnologie, numită EasyEngine.

viteza la internet

M-am uitat pe oferta lor și am văzut că cel mai ieftin pachet EasyEngine începe de la 42 de lei, dar asta pentru că:

  • oferă clientului două nuclee
  • și 2 GB de RAM
  • plus 50 GB spațiu rapid pe SDD (!)
  • trafic nelimitat
  • IP dedicat (!)
  • certificat SSL gratuit

adică, într-un cuvânt, este o găzduire web de calitate pentru blogurile ce folosesc wordpress. Dacă însă nu aveți nevoi atât de mari, puteți opta și pentru găzduire wordpress simplă, pachetele începând aici de la 14 lei. Chiar și așa, beneficiați de configurare personalizată, backup zilnic automat cu retenție de 33 de zile, trei domenii găzduite, trafic, baze de date și adrese email nelimitate etc.

Sau, pentru cine dorește un simplu site de prezentare, există și o ofertă de găzduire web generală, cu prețuri începând de la 9 lei. Și simplul fapt că această găzduire este gândită pe tipuri de site-uri și de utilizatori (web generic, wordpress, wordpress optimizat prin easyengine) arată că oamenii respectivi au creat niște oferte potrivite pentru fiecare caz, așa că ne putem aștepta ca blogul nostru să meargă mai bine la ei decât la cineva care oferă doar găzduire web și nu are habar de particularitățile wordpress-ului sau de cum să îl optimizeze.

Știu că unii vor strâmba din nas la auzul faptului că firma e românească, dar personal sunt de părere că un site românesc ar trebui găzduit pe un server românesc, și asta deoarece se adresează în principal românilor. Adică, un român va avea peering sau conectivitate mai bună cu un server din România decât cu unul din SUA, de exemplu, iar site-ul găzduit pe serverul românesc i se va încărca mai repede.

Și apoi, mai există prejudecata că la români totul merge prost. Ei bine, la viteza de internet lucrurile sunt exact invers. Poate o să vă mire pe unii, dar România este pe primele locuri din lume la capitolul viteză de internet, și de multe ori străinii care vin la noi rămân surprinși de faptul că pot descărca orice foarte rapid și că noi beneficiem de astfel de viteze. Așa că este foarte bine că o firmă românească oferă tehnologii moderne, pentru că tocmai firmele românești sunt cele mai avantajoase soluții de găzduire, la raportul performanță/preț.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s